שקשוקה

שקשוקה – מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

2 כפות שמן זית.

4 עגבניות גדולות.

1 בצל בינוני.

2 כוסות רסק עגבניות (כוס- 180 מ"ל).

1 פלפל חריף גדול.

1 כף פפריקה.

1 כפית כמון.

1 כפית מלח.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית פלפל צו'מה.

2 כפות מיץ לימון.

בצל ירוק- 2 גבעולים קצוצים.

4 ביצים בגודל L.

הוראות הכנה:

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית, ונותנים לשמן להתחמם.

קוצצים דג את הבצל ואת הפלפל החריף, מוסיפים לשמן ומטגנים עד להזהבה של הבצל.

בזמן שהבצל והפלפל החריף מיטגנים, לוקחים את העגבניות, חותכים לקוביות של בין 1-2 ס"מ, ומוסיפים למחבת לאחר ההזהבה של הבצל.

נותנים לעגבניות מעט להתרכך במשך 5-7 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את המצרכים הבאים:  רסק העגבניות, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ואת הפלפל צ'ומה.

מערבבים היטב, סוגרים את המכסה ונותנים לשקשוקה להתבשל על אש קטנה עד שהעגבניות מתרכות כ-15 דקות, ומערבבים מדי פעם.

לאחר שהעגבניות רכות (מים התאדו בתהליך גם) מוסיפים חצי כוס מים, ואת הבצל הירוק, ומערבבים.

מוסיפים את הלימון, מערבבים, ומוסיפים את הביצים לבין 2 דקות (ביצה רכה) ועד 8 דקות (ביצה קשה).

לאחר הוספת הביצים סוגרים את המכסה ונותנים לביצים להתבשל.

לאחר הוספת הביצים, ולפני סגירת המכסה, ניתן להוסיף לשקשוקה תוספות כמו גבינה צהובה, גבינה בולגרית, חצילים, וכדומה.

בתאבון!.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות