מצרכים:
1 בצל גדול (340 גרם בצל ללא פסולת).
3 כפות שמן זית
1.5 ק"ג בשר כתף 5 חתוך לקוביות של 3-4 ס"מ
500 גרם עגבניות שרי (כ-27 עגבניות שרי).
שעועית אדומה -230 גרם (קופסא)
שעועית לבנה 230 גרם (קופסא)
1 כפית צ'ילי
1 כפית מלח
400 גרם רסק עגבניות או מחית עגבניות קלה
הוראות הכנה:
מוזגים 3 כפות שמן שמן זית לסיר על אש גדולה ומחממים.
קוצצים את הבצל ומוסיפים לסיר עם השמן, ומטגנים עד שהבצל שקוף.
מוסיפים את העגבניות שרי ומערבבים.
לאחר דקה מוסיפים את הבשר, מערבבים ונותנים לבשר להיסגר (להשחים) כלפי חוץ תוך כדי ערבוב.
מחלישים את האש
מוסיפים את השעועית ואת הרסק עגבניות או מחית העגבניות
מוסיפים כפית וחצי צ'ילי גרוס מוסיפים 2 כפיות מלח ומערבבים היטב
מוספים כוס מים
מערבבים ומוודאים שכל התבשיל נמצא בתוך הרוטב
מכסים ל-3-4 שעות ומבשלים על אש קטנה.
ערכים תזונתיים
כל הסיר לאחר בישול ללא רוטב 2 ק"ג.
במידה ומחלקים את הסיר ל-13 מנות (כ-150 גרם לאדם)
כל מנה מכילה כ-240 קק"ל + 28 גרם חלבון.
אין הצגה ויזואלית של המנה? וערכים תזונתיים לכל מיני מדידות, כתמיד? תודה
הי, תודה על התגובה.
ישנם ערכים תזונתיים פר מנה. עדיין לא צילמנו ערכים תזונתיים עם הצגה ויזואלית. נעשה זאת בע"ה בהמשך.
תודה רבה.
במידה ויש עוד תובנות /רעיונות נשמח לשמוע.