אגוזי מלך

ערכים תזונתיים באגוזי מלך:

ב-100 גרם אגוזי מלך ישנם כ-654 קק"ל, כ-15 גרם חלבון, כ-7 גרם פחמימות, כ-6 גרם סיבים תזונתיים, וכ-65 גרם של שומן.
סוג השומן העיקרי באגוזי מלך הוא שומן רב בלתי רווי (כ-47 גרם ל-100 גרם),
אגוזי מלך מכילים גם שומן חד בלתי רווי בכמות של כ-8 גרם ל-100 גרם, וכ-6 גרם של שומן רווי.

100 גרם של אגוזי מלך מכילים כ-98 מ"ג של סידן, כ-346 מ"ג של פוספט, כ-158 מ"ג של מגנזיום כ- 4.9 מ"ג של סלניום, כ-441 מ"ג של אשלגן, וכ-39 מ"ג של כולין.

מנה של אגוזי מלך נחשבת כ-3 חצאי אגוז ומכילים כ-52 קק"ל.
אם מי יכול לאכול 3 חצאי אגוז ולשבוע ? אני ממליץ להחשיב כמנת שומן כ-100 קלוריות, ולאכול כ-6 חצאי אגוז כחלק מארוחה.

אגוזי מלך- סיווג

אגוזי מלך שייכים למשפחת ה-Juglandaceae.
משפחת ה-Juglandaceae מונה בין 7-10 סוגים של צמחים ומ-60 מינים שונים, שגדלים בעיקר בחלק הצפוני של כדור הארץ.
אגוזי מלך הם זרעים של צמח מסוג Juglans ששייכים למשפחת Juglandaceae.
צמח ה-Juglans כולל 21 מינים שונים של צמחים שגדלים דרום מזרח אסיה עד יפן.

מספר סוגים של צמח אגוז המלך

Juglans mandshurica- הוא עץ אשר גדל בצפון מזרח אסיה.
הפרי שלה אכיל, ומלבדו, הצמח מכיל קליפה ירוקה ששימשה בעבר כתרופה מכיוון שיש לה תכונות נוגדות חמצון, תכונות אנטי- סרטניות ואנטי-בקטריאליים.
צמח זה עשיר בפלבנואידים- הפלבנואידים הם חומרים טבעיים המורכבים ממבנים פנולים, אשר להם תפקיד חשוב בבריאות האדם כגון תכונות אנטי דלקתיות ותכונות נוגדות חמצון.

Juglans nigra (אגוז שחור) הוא עץ המוכנה אגוז שחור מזרחי.
מקורו של העץ הוא מצפון-מזרח אמריקה. הפרי מורכב מ-2 סוגי קליפות ומגרעין.
גם לפרי זה יש תכונות נוגדות חמצון ואנטי-בקטריאליים.

Juglans regia (אגוז אנגלי או אגוז פרסי)—קשה לדעת את מקורו של העץ, אך מאמינים כי מקורו באזור הים התיכון ובמרכז אסיה. לעיתים, אגו זה מוכלא ביחד עם האגזור השחור.
עץ זה דורש תנאים ספציפיים לגידול- הוא דורש חום, מחסה, ושפע של אור
זהו האגוז שכולנו מכירים ומגיע לכאן לארץ, והוא חלק רכזי בתזונה הים תיכונית

האגוז הפרסי מכיל יותר נוגדי חמצון ויותר תרכובות פנוליות,, משאר סוגי האגוזים.

ומה לגבי מניעת מחלות?
צריכת אגוזים מקושרת להפחתת הסיכון לחלות בסוכרת סוג 2, הפחתת הסיכון לתמותה ממחלת הסרטן, הפחתת הסיכון לחלות במחלות לב ועוד.

האם אגוזי מלך יכולים להוריד את רמות ה-LDL בדם?

במחקר שבו השתתפו 330 אנשים בני 63-79 שנה, בקבוצה שצרכה אגוזי מלך (בכמות של כ-30-60 גרם ליום) לעומת הקבוצה שלא צרכה, שיפרו את הLDL ב-42%


Jahanban-Esfahlan, et al. “A Comprehensive Review on the Chemical Constituents and Functional Uses of Walnut (Juglans Spp.) Husk.” International Journal of Molecular Sciences, vol. 20, no. 16, 2019, p. 3920.,

https://doi.org/10.3390/ijms0163920.

Balakrishna, Rajiv, et al. “Consumption of Nuts and Seeds and Health Outcomes Including Cardiovascular Disease, Diabetes and Metabolic Disease, Cancer, and Mortality: An Umbrella Review.” Advances in Nutrition, vol. 13, no. 6, 2022, pp. 2136–2148, https://doi.org/10.1093/advances/nmac077.

doi: 10.1080/10641963.2022.2065287

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות